Какво е фибро плазма лифтинг

Услуги и цени, ФИБРО ПЛАЗМА
ФиброЛифт, фибро плазма лифтинг или т.нар. неоперативна блефаропластика е съвършено нов тип техника за повдигане кожата на клепачите, изглаждане на бръчки, подпухнали “торбички” и хиперпигментация по кожата. При плазма лифтинг не се подлагате на пластична операция, възстановяването е доста по-бързо и повърхностно, а резултатите са видими веднага – няколко дни след манипулацията на мястото има чисто нова, по-здрава и гладка кожа. Тъй като това е неинвазивна, нехирургическа намеса, при ФиброЛифт неоперативен лифтинг неприятно усещане почти няма, липсват кървене и синини.
Как работи?
ФиброЛифт или Фибро Плазма Лифтинг се прави с уред, наречен генератор на плазма, създаващ плазмен микроимпулс, който генерира малка електрическа дъга. Тя причинява сублимация на повърхностния слой на кожата, който се изпарява. По този начин се предизвиква биостимулация на дермата, благодарение на фокусираната топлина. Като резултат – новата кожа след възстановителните 10 дни е по-млада и по-стегната.
Как протича възстановителния период?
Устройството за ФиброЛифт – фибро плазма лифтинг работи фокусирано, без нежелано въздействие върху нетретиран участък и околните тъкани. Следманипулацията се образуват фини крусти (корички) с диаметър 0,5-1 мм, които са подредени по определен начин една до друга. Те зарастват за 5-7 дни, през които пациента трябва да не чопли, да не мокри и да използва слънцезащитна козметика с висок фактор (50+). В някои случаи, в зависимост от метаболизма и кожата на пациента, крустичките може да се задържат над 10 дни (14 или повече), но това са редки случаи. Ако при Вас се случи така, важно е да не ги насилвате и отстранявате насилствено. Като резултат няма образуване на белези – благодарение на повърхностното действие на плазма уреда.
Възстановителен период :
  Тъй като всяка кожа реагира различно, в оздравителния период след ФиброЛифт неоперативен лифтинг не може да се предвиди дали ще има повече или по-малко зачервяване. При някои пациенти се наблюдава зачервяване и оток локално за 1-2 дни. Понякога е необходимо да предвидите няколко дни, в които да нямате важни срещи. Ние препоръчваме това да е период от 5-7 дни. Моля, обърнете внимание, че в първите 2-3 дни след манипулацията, при някои пациенти има оток в областта на очите, когато е обработвана тази зона. Въпреки, че изглежда агресивна, самата манипулация е доста щадяща към кожата, а резулатите са видими още след първата процедура. Много е важно да спасвате точно инструкциите , дадени ви от специалиста, който е извършил фибро плазма лифтинг-а (FibroLift ® / ФиброЛифт или неоперативната блефаропластика, неоперативен лифтинг) ! Местата и схемата на самите плазма “точици” се определят индивидуално и не е еднакво при всеки пациент. В зависимост от търсения резултат има различни фигури, които се следват, за да се стегне кожата в желаната посока.
Резултата временен ли е или остава завинаги? Колко пъти трябва да се прави фибро плазма лифтинг?
След оздравителния период и обтягането на кожата в рамките на седмица , ефекта е перманентен. Ефектът от процедурата неоперативна блефаропластика/неоперативен лифтинг е видим още след първите 7-10 дни като продължава да се подобрява през следващите 2 месеца. Повторна процедура може да бъде направена при нужда след 4-5 седмици и само при много силно паднали клепачи.
За кого е подходяща?
Най-ранните признаци на стареене се образуват около очите. Основна причина да се прибягва до блефароластика, с цел създаване на по-младежко излъчване, са именно отпуснатите клепачи и торбичките под очите. Блефаропластиката е интервенция за отстраняване на излишната кожа и мастна тъкан от горния и долния клепач, комбинирана с обновяване на клепача и кожата в околоочната зона. При голяма част от пациентите, блефаропластиката спомага и за функционалното подобрение на зрението. С напредването на възрастта кожата на клепачите се отпуска и провисва. Очите изглеждат наполовина затворени или с торбички, а изражението – уморено или с признаци на стареене. Въпреки проблема, много хора се притесняват от блефаропластична операция поради страх от интервенцията или от резултата. Неинвазивната блефаропластика, както е видно и от нейното име, не използва скалпел за отстраняване на излишната кожа, нито пък шевове, като по този начин се избягват всички рискове и усложнения от стандартната операция. Неинвазивната блефаропластика може да се прилага за всеки, който има проблем, независимо от възрастта. Не се извършва разрез. Постига се премахване на кератиноцитите чрез сублимация, без да се засяга основната мембрана, без да се причинява кървене и най-важното – без да причинява некроза на околните и подлежащите тъкани. Области на приложение на
Подходяща възраст
25+ Продължителност от 30 мин. до 1 ч.
Вид процедура Апаратна
Възстановителен период 14 дни
Сезон Есен и Зима
ЦЕНИ:
  • Гневна бръчка – 80 лв
  • Горен клепач – 150 лв
  • Долен клепач – 150 лв
  • Пачи крак – 150 лв
  • Назолабиални бръчки – 150 лв
  • Горна и долна устна (баркод) – 200 лв
  • Чело – 180 лв
  • За премахване на 1 папилом – 80 лв
  • Шия/двойна брадичка – 300 лв