Какви видове естествени коси за удължаване има

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

Естествена коса

 

 

 

 

 

 

Типове

Remi (Remy) – Кичур/треса, в които всички косми са подредени по един и същи начин, тоест всички корени са на една страна, а всички връхчета  – на другата. Обикновено това означава, че косата е придобита наведнъж и от един човек (например, отрязана плитка). Терминът се използва най-вече за азиатски коси. Не означава, обаче, че косата е virgin (необработвана).

Non-remi (Non-remy) – Кичур/треса, чиито косми не са подредени в една посока, т.е. от двата края на кичура има и връхчета, и корени. Най-ниското качество коса, която обикновено не издържа дълго. Тъй като, за да отразява светлината и да блести, косъмът трябва да е със загладени в една посока люспи, а някои от космите в non-remi са обърнати и следователно люспите им няма как да се “приберат” и загладят, този тип коса губи блясъка си много бързо (след максимум 10 измивания) и започва да се заплита, тъй като самите блясък и гладкост са резултат на покриване на косъма със силикони.
Non-remi косата е най-евтина от всички.
Virgin (Необработвана) – Коса, която след отрязването и подреждането си не е минавала никаква обработка, освен почистване (няколко измивания) и евентуално покриване със силиконов слой за блясък (който се отмива след няколко измивания при ползване). Би трябвало да означава, че и преди отрязването си не е била третирана с нищо (особено боядисвана), но този принцип не винаги се спазва. Понякога този тип коса не преминава през обезпаразитяване, и не е изключено наличието на гниди (случаите са редки, обаче). Възможно е и косата да има специфична миризма, ако е била третирана с масла и т.н. В някои случаи може да има и обезцветени (сиви, бели) косми.
Необработваната коса в повечето случаи е remi, и се счита за много по-издръжлива и качествена от обработваната. Най-добре реагира на боядисване.

Обработвана (Non-virgin)  – Под “обработка” може да се има предвид cuticle stripping, третиране (боядисване, къдрене) или и двете (най-често). Cuticle stripping  е кисненето на косата в киселина (след събиране, подреждане и почистване), която разгражда най-горния слой на косъма, или “люспите”. Това се прави с цел да не се обръщат люспите и косъмът да е лъскав по-дълго (най-вече се налага за non-remi коса), а също и да изтъни азиатската коса и да я направи по-подходяща за прибавяне към тънка европейска коса. Това, обаче, също уврежда косъма и скъсява живота му и поради тези причини типът коса е смятан за нискокачествен. Също като при non-remi косата, косъмът е покрит със силиконов слой, и след отмиването на слоя косата губи блясък, изсушава се и започва да се заплита и да цъфти. Не реагира добре на боядисване, трудно поддава на стилизиране, поврежда се от топлина.
След процедурата с киселината косата е обезцветена и се боядисва в желания цвят, така че косата в неестествени цветове (например исрусена азиатска коса) най-вероятно е преминала през киселинна обработка преди боядисването си.

Single Drawn (Loose) – Означава, че тресата/кичурът се състои от косми с различна дължина, в повечето случаи на равни проценти (например, една трета от космите в кичура са 40-45 см, една трета – 45-50 см, една трета – 50-55 см). Обикновено означава, че косата е подреждана/зашита в треса чрез машина.

Double Drawn – Тресата/кичурът се състои от косми с еднаква дължина. Този вид е по-скъп от single drawn  и се сортира ръчно. Такива са косите изработвани от перукери, най-често по индивидуална поръчка.

 

Скъпи клиенти на салон “Алегран” ,предоставяме Ви тази информация ,за да знаете точно какво качество коса купувате и дали цената си заслужава……..