Арганово масло

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
В днешно време Аргановото масло е все по – популярно, както и  козметиката, в която се съдържа.

Аргановото масло се добива от дървото “Арган”, познато още и като” Дървото на живота”.То е едно от най-скъпите етерични масла наред с Розовото масло.Това дърво се среща в югозападната част на Мароко в Souss Plain и цъфти през Май или Юни.

Славата на Аргановото масло се дължи не само на особения му състав, но и на превъзходния му вкус, който се описва от много пътешественици и кулинарни специалисти.

Свойствата на Аргановото масло……..Една луксозна грижа за Вашата кожа и коса…….

Маслото е богато на важни мастни киселини,една от които е линоленова киселина- спомагаща за овлажняването на кожата/защитава я и предотвратява загубата на нейната еластичност ,силен антиоксидант и не на последно място се бори срещу стареенето на кожата.Маслото редуцира прекомерната сухота на косата и подобрява гъвкавостта на косъма и кожата на скалпа,като поддържа косата жива и не позволява нейното накъсване и лесно цъфтене,предпазва боядисаната коса.

Много важно е обаче да използвате максимално изчистен продукт,тъй като в днешно време той бива доста разреждан и с добавяне на различни примеси и по този начин губи истинския си ефект и качество.Трябва да е без изкуствени аромати,цвят или животински субстанции,без сулфати и без парабени.

Подбирайте внимателно продуктите, които Ви предлагат и залагайте само на тези, които съдържат Сертифицирано Органично Арганово масло.